Texels Kookboek - Stoofpotje van fricandeau en bleekselderij

Ingrediënten
300 gr bleekselderij 500 gr varkensfricandeau 100 gr bacon 3 gemberbolletjes
1 ui 1 groene paprika 1 Spaanse peper 250 gr champignons
1 el ketjap manis 1 theelepel gehakte tijm zout ½ dl bouillon
1 kleine prei 1 blikje tomatenpuree 75 gr boter

Hulpmiddelen
koksmes snijplank koekepan braadpan

Voorbereiding

Haal de harde nerven uit de bleekselderij. Snijd de selderij in boogjes.
Snijd de fricandeau in reepjes en de bacon in blokjes.
Snipper de gember en de ui.
De paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Spaanse peper halveren, zaden verwijderen en de peper fijn snijden.
Champignons in plakjes snijden.

Bereiding

Verhit 1/3 deel van de boter in de koekepan en bak hierin de fricandeau en de bacon rondom bruin. Zet dit hierna apart.

Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak hierin de paprika en de ui. Voeg de blekselderij, gember, Spaanse peper, champignons, ketjap, tijm, zout en bouillon toe.
Laat het geheel circa 15 minuten stoven met een deksel op de pan.

Snijd de prei in kleine ringen.Voeg de preiringen, fricandeau, bacon, en tomatenpuree toe aan de braadpan en roer het geheel goed door. Als het geheel goed doorgewarmd is, kunt u het serveren.

Serveertip

Serveer dit gerecht met stokbrood of rijst.
Spercieboontjes of peultjes doen het ook heel goed in dit gerecht.
In plaats van varkensfricandeau kan je ook hamlappen of kipfilet gebruiken.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: circa 30 minuten
Wijntip: Fleurie, Chénas, Morgon of een Beaujolais-Villages

Eet smakelijk !!